En sikker bolig gir lave skuldre

Vi nordmenn er et hjemmekjært folk. Med lange, kalde vintre er det kanskje ikke annet å forvente. Men vi er også glade i å reise. På hytta, til syden og på storbyferier. Da er det godt å vite at hjemmet ditt er trygt og godt passet på.

Vil du vite mer om hva vi, og Sikringens medlemmer, kan bidra med?

Brannsikkerhet

En brann i hjemmet er alles største mareritt. I Norge er den vanligste brannårsaken feil på det elektriske anlegget. Hele 40% av boligbrannene her til lands og 25% av dødsbrannene har denne årsaken. Det er betydelig høyere enn for eksempel Sverige. Bakgrunnen er ofte sammensatt. Varmgang i kabler og ledninger, samt gamle elektriske anlegg er gjengangere. Men komponent- og installasjonsfeil, underdimensjonering av nye el-anlegg kan også gi fatale konsekvenser. Derfor er det viktig at du bruker sertifiserte elektrikere – både når du brannsikrer boligen, men også når det kommer til små og store elektriske oppdrag i huset ditt. Snakk med oss, så hjelper vi deg med både inspeksjon og installasjon.

Brannvarsler som uler og røyk som når taket. Her ser vi viktigheten av å ha brannvarslere som har batteri og varsler i tide.
Innbruddstyv som lyser i en mørk stue med lys. Hadde bolighen hatt et alarmsystem så kunne innbrudd vært unngått

Innbrudd

Etter USA er Norge det landet i verden med høyest andel boligalarmer. Sørg for at hjemmet ditt er innbruddsikkert. Vi tilbyr en rekke moderne alarmløsninger, og kan skreddersy løsninger til din bolig. I 2019 var det 1.746 anmeldte innbrudd i Norge, og selv om antallet har sunket kraftig siden 80-tallet, velger flere og flere å oppgradere sine gamle alarmsystemer. De siste årene har det vært en eksplosiv utvikling og tilgjengelighet på video- og overvåkningsutstyr – fra det enkle til avanserte. Vi tilbyr det aller siste innen smarte wifi-kameraer, bevegelsessensorer og sikkerhetsbelysning. Med dagens enkle grensesnitt på alarmteknologi, kan du enkelt følge med på hjemmet ditt på telefonen, mens du sitter foran peisen på hytta.

Komfyrvakt

Tørrkoking er den vanligste utrykningsårsaken her til lands. Med en komfyrvakt øker du enkelt sikkerheten på kjøkkenet. Siden 2010 er det krav til komfyrvakt i alle nye boliger og dersom det legges opp ny kurs til komfyr i eldre boliger. Dette gjelder også fritidsboliger. Komfyrvaktens sensor og strømbryter er enten plassert bak komfyren eller i sikringsskapet. Sensoren overvåker kokeplatene og utløser en alarm ved fare for brann. Deretter skrus strømmen av hvis ingen reagerer på varselet. Ta kontakt med oss for en enkel installasjon, til en god pris.

Det brenner i en stekepanne på et kjøkken. Hadde det vært montert komfyrvakt kunne brannen vært oppdaget og kanskje unngått
En veggkontakt med flere fire grenuttak. Det gnistrer og en brann starter strakt. Bildet forteller tydelig at man ikke skal overbelaste og bruke for mange skjøteledninger

Overspenningsvern

Overspenningsvern er en beskyttelse mot uventede endringer i en elektrisk spenning som følge av lynnedslag. Mellom 1985 og 2019 ble det registrert 19.554 skader som følge av lyn i Norge. TV, PC, kjøleskap og frysere kan ta skade av overspenning – og ikke minst internettrutere, som er meget følsomme. Mange installerer overspenningsvern når uhellet først har vært ute. Sett brannsikkerheten først og gjør det i dag.

Tidsbryter

Med en tidsbryter har du en bekymring mindre. Det er ikke uvanlig å glemme en kokeplate, kaffetrakter eller et strykejern hvis man får en telefon eller på annen måte blir distrahert. I tillegg kan du gjøre innsparinger på strømregningen. En timer eller tidsbryter gir ekstra sikkerhet og sørger for at elektriske apparater som strykejern, mobilladere, lys, vifter og kaffetraktere skrus av etter en angitt tid. Man kan selv stille inn ønsket tid fra 15 minutter helt opp til 24 timer. På denne måten slipper du å bekymre deg. Ta kontakt med oss om du har spørsmål, vi hjelper deg gjerne.

En kvinne slapper av inne med føttene i vinduskarmen og ser ut
Nærbildet av et sikringsskap og alle ledningene. En elektriker skrur i sikringsskapet

Active Fire Barrier

Feil i elektriske anlegg er den vanligste brannårsaken i Norge. Flere storbranner de siste årene har startet i sikringstavler og underfordelingsskap og årsaken til tilløpet er ofte ukjent. Komponent- og installasjonsfeil, underdimensjonering av el-anlegg, svake koblinger er blant det som går igjen.

Active Fire Barrier benytter tidligfasedeteksjon og muligheten for automatisk kontrollert nedstigning av strømmen til å redusere brannrisikoen i elanlegget.

Flere skadeforsikringsselskap gir også gode rabatter ved installasjon av Active Fire Barrier grunnet systemets skadereduserende effekt.

 

Finn din lokale elektriker